Haberler Ekmek İsrafı

Ekmek İsrafı

Türkiye´de günlük olarak üretilen her 15 ekmekten 1´i fırınlardaki fazla üretim ve saklama koşullarının yetersizliği nedeniyle israf ediliyor.

http://www.ekmekisrafetme.com/

Türkiye Fırıncılar Federasyonundan (TFF) derlenen bilgilere göre, Türkiye´de günlük üretilen 82 milyon ekmeğin 77 milyon 340 bini tüketilirken 4 milyon 600 bini çeşitli nedenlerle israf edilerek çöpe atılıyor.

Türkiye´de israf edilen ekmek adedi ülkelerin nüfuslarıyla karşılaştırıldığında ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor. Türkiye´de israf edilen ekmek miktarı 4 milyon 495 bin 404 nüfuslu Hırvatistan, 4 milyon 300 bin nüfuslu Gürcistan ve 3 milyon 596 bin nüfuslu Moldova´dan daha yüksek. Ayrıca, israfın ulaştığı boyut, 2 milyon nüfuslu Kosova, 625 bin 266 nüfuslu Karadağ, 398 bin 534 nüfuslu Malta ve 300 bin 101 nüfuslu İzlanda´nın nüfusunun toplamından daha fazla.

TFF Başkanı Halil İbrahim Balcı, her gün Türkiye´de yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiğini söyledi.

Balcı, israf edilen ekmeğin mali değerinin hesaplanması durumunda büyük rakamlar ortaya çıktığını kaydederek, ekmeğin 70 kuruştan hesaplanması durumunda günlük 3,5 milyon liralık israf yapıldığını söyledi.

Aylık israfın hesaplanması durumunda daha korkunç rakamların ortaya çıktığına işaret eden Balcı, ´´Bu rakam, aylık olarak 104 milyon 850 bin lira, yıllık olarak da 1 trilyon 258 milyon 200 bin lira. Bunlar gerçekten çok büyük rakamlar. Yani insanımız günlük 3 milyon 500 bin liralık ekmeğini çöpe atıyor. Bu para, israfın önüne geçilirse ekonomiye kazandırılır. Boş yere çöpe atılan ekmeklerle çok sayıda okul açılabilir´´ diye konuştu.

http://www.ekmekisrafi.com/

 Yayın:09.01.2013 - Güncelleme:03.04.2013 - 11:26 - Görüntülenme:322